Jump to content


Photo

6.6 font smoothing and missing instant details


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 justinj

justinj

    Member

  • Active Members
  • Pip
  • 14 posts
  • Gender:Male
  • Accordance Version:8.x

Posted 19 June 2005 - 11:41 PM

The new font smoothing looks very nice. However, I noticed a problem. When font smoothing is turned on, as I move the mouse over a tagged text (specifically GNT) pretty regularly I'll hover over a word that should show instant details but no details are shown. Then I'll go to the next word and the details will show. Then I go back to the previous word that originally didn't show details and the details will show as they should. If I turn font smoothing off I do not see this problem. Has anyone else seen this problem?

#2 Roger

Roger

    Member

  • Active Members
  • Pip
  • 27 posts
  • Gender:Male
  • Location:Viña del Mar, Chile
  • Interests:Digital photography, Cristian resources in Spanish, Creation Science, Technology for the Church, Church Audio Technician.
  • Accordance Version:8.x

Posted 20 June 2005 - 11:24 AM

Yes, Justin, I read your post and checked my NAS95S and NIV-G/K modules - they both have the same problem, displaying erratic Instant Details results. Although, strangely enough, none of my GNTs have this problem! (GNT-NA, GNT-TRS, GNTM).
Roger Dye
Viña del Mar, Chile

#3 Joel Brown

Joel Brown

    Administrator

  • Admin
  • 2,808 posts
  • Gender:Male
  • Location:Houston, TX
  • Accordance Version:10.x

Posted 20 June 2005 - 12:48 PM

I just did a bit of testing on that... I noticed something funny, too, but might be different. All my words appear, but it seems the hit-zone for the words is misplaced. Like, I was slowly moving my mouse right, and the next word would start appearing when I still had a letter or so left of the word before it. Likewise, if the word after didn't have a key#, the correct one would disappear a letter early. Could you guys check and see if this is actually your problem, or if there are 2 issues?
Joel Brown

By day: Consultant for Oaktree
By night: Freelance Trombonist and Private Instructor

#4 Ruben Gomez

Ruben Gomez

    Gold

  • Accordance
  • 244 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain
  • Accordance Version:10.x

Posted 20 June 2005 - 01:31 PM

Yes, Joel. I can reproduce what you just explained, but not the previous problem reported by Justin and Roger.

#5 David Lang

David Lang

    Platinum

  • Accordance
  • 763 posts
  • Gender:Male
  • Location:Mount Dora, FL
  • Interests:Accordance development, writing, spending time with my wife and five kids
  • Accordance Version:9.x

Posted 20 June 2005 - 02:49 PM

I'm sorry guys, I can't reproduce either problem. Can you give a more specific example of what you're doing (what Bible text, what passage, have you done a search, etc.) and some information about your system (OS, hardware, memory, etc.)?

I'm using 6.6 on an iBook G4 with OSX 10.4.0 and everything works as it should.
Sincerely,
David Lang
Accordance Developer
http://www.accordancebible.com

Author:
Feet to Follow, Eyes to See
http://feettofollow.wordpress.com

Macs in the Ministry
http://www.macsinministrybook.com

Leader of the "Lang Gang"
http://www.langgangland.com
http://twitter.com/DavidAllenLang

#6 Joel Brown

Joel Brown

    Administrator

  • Admin
  • 2,808 posts
  • Gender:Male
  • Location:Houston, TX
  • Accordance Version:10.x

Posted 21 June 2005 - 10:15 AM

OK, I just did it again three times. First time was with NIV-GK on top and bottom, no other panes open. I had a search for Ai up, and it happened. Then I switched to verse search, did the *, still occured, then I switched to NAS95S with * verse, and it sitll occurs. I tried taking a screenshot, but they ignored the cursor, and I don't have Snapz Pro.

My setup is Accordance 6.6 on G4 1.25 MDD tower running 10.4.1.
Joel Brown

By day: Consultant for Oaktree
By night: Freelance Trombonist and Private Instructor

#7 Roger

Roger

    Member

  • Active Members
  • Pip
  • 27 posts
  • Gender:Male
  • Location:Viña del Mar, Chile
  • Interests:Digital photography, Cristian resources in Spanish, Creation Science, Technology for the Church, Church Audio Technician.
  • Accordance Version:8.x

Posted 21 June 2005 - 11:49 AM

I am running Accordance 6.6 with OS X 10.3.9 on a PowerBook 867 with 1 GB of RAM.

The problem ONLY occurs when Text Smoothing is ON.

If the "Turn OFF text and graphics smoothing" check-box is selected, then the problem does not appear.

It makes no diference whether Silk is enabled or disabled. The problem consistently appears ONLY when Text Smothing is turned OFF in 6.6.

Edited by Roger, 21 June 2005 - 11:51 AM.

Roger Dye
Viña del Mar, Chile

#8 justinj

justinj

    Member

  • Active Members
  • Pip
  • 14 posts
  • Gender:Male
  • Accordance Version:8.x

Posted 21 June 2005 - 11:57 AM

I'm not at home at the moment to try different scenarios, but the problem occurred when I entered "gl" to get to Galatians and then when I moved the mouse over the GNT text. The problem only occurred with font smoothing enabled. My problem is only that some words don't show instant details at all until I move the mouse down or somewhere else and then come back to the word.

I'm running OS X 10.3.9 with latest updates on a powerbook G4 with 1GB of RAM.

#9 Helen Brown

Helen Brown

    Mithril

  • Admin
  • 8,267 posts
  • Gender:Female
  • Location:heart in Israel
  • Accordance Version:10.x

Posted 21 June 2005 - 02:46 PM

OK, sorry, this an intermittent bug, but we will track it down!
Helen Brown
OakTree Software

#10 justinj

justinj

    Member

  • Active Members
  • Pip
  • 14 posts
  • Gender:Male
  • Accordance Version:8.x

Posted 22 June 2005 - 09:55 AM

Please let me know if there is any way I can assist in tracking this down.

#11 Helen Brown

Helen Brown

    Mithril

  • Admin
  • 8,267 posts
  • Gender:Female
  • Location:heart in Israel
  • Accordance Version:10.x

Posted 22 June 2005 - 03:27 PM

Thank you, but we already have.

One user reports that the Instant Details no longer shows the verses when the cursor is over a reference in a tool. This is a similar problem.

These seem to occur in OS 10.3 but not in Tiger, and they can be eliminated by turning off the font smoothing (but who wants to do that?). ;)

We will post a fix soon.
Helen Brown
OakTree Software

#12 Joe Weaks

Joe Weaks

    Platinum

  • Active Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,059 posts
  • Gender:Male
  • Location:Raytown, MO (outside KC)
  • Interests:I like things that are Orange, and possibly Blue.
  • Accordance Version:8.x

Posted 22 June 2005 - 11:39 PM

I've isolated the occurrence. The bug happens when the pointer is hovering over any non-tagged portion of the window. So, if you hover over a verse reference or just the margin off to the right, then the first tagged word that you move your pointer over will not display the information in the Instant Details box.
I'm on 10.3.

#13 Daniel Shattuck

Daniel Shattuck

    Member

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 09 July 2005 - 01:56 AM

I have the same intermittant font smoothing instant details problem.
This also affects option clicking on a greek or hebrew tool.

Titanium G4 400 MHz
OS 10.3.9 :rolleyes:

#14 Daniel Shattuck

Daniel Shattuck

    Member

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 25 July 2005 - 02:33 AM

Sorry to be a pest..any ETA on a fix for this?

#15 Helen Brown

Helen Brown

    Mithril

  • Admin
  • 8,267 posts
  • Gender:Female
  • Location:heart in Israel
  • Accordance Version:10.x

Posted 25 July 2005 - 06:13 AM

The next rev should be ready for release very soon.
Helen Brown
OakTree Software

#16 Daniel Shattuck

Daniel Shattuck

    Member

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 03 August 2005 - 02:18 PM

Got it! 6.7 works great. Thank you all so much for being on top of it!

#17 justinj

justinj

    Member

  • Active Members
  • Pip
  • 14 posts
  • Gender:Male
  • Accordance Version:8.x

Posted 03 August 2005 - 03:03 PM

Yes, it looks beautiful! Thanks!




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users