Jump to content


Photo

Copy as Reference Request


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 Lorinda H. M. Hoover

Lorinda H. M. Hoover

    Platinum

  • Active Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,090 posts
  • Gender:Female
  • Location:Iowa
  • Accordance Version:10.x

Posted 04 June 2013 - 08:03 AM

I would like an option/preference that would allow me to specify using the full book name when copying as Reference.

 

I often copy as reference to paste into a bulletin or other material I produce for my congregation or for other lay people, and most of them are not familiar with abbreviations for Biblical books.  So I have to go back and "correct" the book names.  AND I have to remember to do so!

 

 


Running Accordance on:

Mac 10.9 (Mavericks)

iOS 7 (iPad)

Windows Vista Home Premium


#2 Helen Brown

Helen Brown

    Mithril

  • Admin
  • 8,026 posts
  • Gender:Female
  • Location:heart in Israel
  • Accordance Version:10.x

Posted 04 June 2013 - 08:08 AM

I think we just gave you that in 10.1.7. Your citation settings are used if you copy Bible text as Bibliography.


Helen Brown
OakTree Software

#3 Lorinda H. M. Hoover

Lorinda H. M. Hoover

    Platinum

  • Active Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,090 posts
  • Gender:Female
  • Location:Iowa
  • Accordance Version:10.x

Posted 04 June 2013 - 08:10 AM

But in this case, I don't want the full text, just the reference.  When I Copy as Citation, I get full book names.  But I don't when I Copy as Reference.  Or am I missing something?


Edited by Lorinda H. M. Hoover, 04 June 2013 - 08:11 AM.

Running Accordance on:

Mac 10.9 (Mavericks)

iOS 7 (iPad)

Windows Vista Home Premium


#4 Helen Brown

Helen Brown

    Mithril

  • Admin
  • 8,026 posts
  • Gender:Female
  • Location:heart in Israel
  • Accordance Version:10.x

Posted 04 June 2013 - 09:18 AM

Copy as Bibliography. That now gives you only the references but in your citation format.

 

Oops, sorry, it's coming in 10.2!


Helen Brown
OakTree Software

#5 Lorinda H. M. Hoover

Lorinda H. M. Hoover

    Platinum

  • Active Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,090 posts
  • Gender:Female
  • Location:Iowa
  • Accordance Version:10.x

Posted 04 June 2013 - 09:28 AM

I'm not given that option when I select verses.  I think I've not been clear enough about what I'm doing/wanting to do:

 

I select a range of verses in a search or text window, of a set of verses from a Reference List [say Matthew 5:13-16]

I choose "Copy as References"

I paste the result into a word processing document

    what is pasted is  "Matt 5:13-16"

    what I want to see is "Matthew 5:13-16"

 

Does that make more sense?

 

 

Oops:  I missed your last line before I wrote the above.  But I'm still not sure that copy as Bibliography gets me what I want, especially since it doesn't seem to work when selecting verses.


Edited by Lorinda H. M. Hoover, 04 June 2013 - 09:29 AM.

Running Accordance on:

Mac 10.9 (Mavericks)

iOS 7 (iPad)

Windows Vista Home Premium


#6 Helen Brown

Helen Brown

    Mithril

  • Admin
  • 8,026 posts
  • Gender:Female
  • Location:heart in Israel
  • Accordance Version:10.x

Posted 04 June 2013 - 02:06 PM

10.2 will give you this option, trust me.


Helen Brown
OakTree Software

#7 Lorinda H. M. Hoover

Lorinda H. M. Hoover

    Platinum

  • Active Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,090 posts
  • Gender:Female
  • Location:Iowa
  • Accordance Version:10.x

Posted 04 June 2013 - 03:07 PM

Thanks, Helen. Sorry to be dense; I've never had need of copy as Bibliography before, thus part of my confusion.

Running Accordance on:

Mac 10.9 (Mavericks)

iOS 7 (iPad)

Windows Vista Home Premium


#8 Lorinda H. M. Hoover

Lorinda H. M. Hoover

    Platinum

  • Active Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,090 posts
  • Gender:Female
  • Location:Iowa
  • Accordance Version:10.x

Posted 31 March 2014 - 01:25 PM

Just checking back in on this.  Copy As Bibliography solves some problems, and creates others for me.  Copy As Bibliography uses the Citation preferences to format the reference.  Unfortunately, the citation format I want when I actually copy a citation is different than what I want when I'm just looking to copy the verse references.

 

Based on my standard citation preferences, what I get when I Copy as Bibliography is (John 19:1–7 NRSV) when what I want is John 19:1-7.   I can change the preferences, but then they are wrong for when I Copy As Citation.  I use both features on a regular basis, so it would be a hassle to keep changing back and forth.

 

So, I'd still like to see an option to use full verse references for Copy as Reference.  Alternatively, letting us set up and easily access more than one citation format would probably work for what I want, too.


Running Accordance on:

Mac 10.9 (Mavericks)

iOS 7 (iPad)

Windows Vista Home Premium


#9 Joel Brown

Joel Brown

    Administrator

  • Admin
  • 2,512 posts
  • Gender:Male
  • Location:Houston, TX
  • Accordance Version:10.x

Posted 02 April 2014 - 02:40 PM

Lorinda, digging around in the help, I found that you can hold the Shift key when copying references to include full book names.  Even I didn't know about this feature!


Joel Brown

By day: Consultant for Oaktree
By night: Freelance Trombonist and Private Instructor

#10 Lorinda H. M. Hoover

Lorinda H. M. Hoover

    Platinum

  • Active Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,090 posts
  • Gender:Female
  • Location:Iowa
  • Accordance Version:10.x

Posted 02 April 2014 - 03:28 PM

Cool!  That works perfectly!  Thanks!


Running Accordance on:

Mac 10.9 (Mavericks)

iOS 7 (iPad)

Windows Vista Home Premium


#11 Lorinda H. M. Hoover

Lorinda H. M. Hoover

    Platinum

  • Active Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,090 posts
  • Gender:Female
  • Location:Iowa
  • Accordance Version:10.x

Posted 06 May 2014 - 12:08 PM

Shift-Command-R is not working in 10.4.2.

 

Lorinda


Running Accordance on:

Mac 10.9 (Mavericks)

iOS 7 (iPad)

Windows Vista Home Premium


#12 Joel Brown

Joel Brown

    Administrator

  • Admin
  • 2,512 posts
  • Gender:Male
  • Location:Houston, TX
  • Accordance Version:10.x

Posted 06 May 2014 - 12:41 PM

I believe you mean Shift-Command-Option-R, and it seems likely that this hasn't been working for a while (but we'll fix it!).  You can still hold shift when selecting Copy References from a Copy As menu.


Joel Brown

By day: Consultant for Oaktree
By night: Freelance Trombonist and Private Instructor

#13 Lorinda H. M. Hoover

Lorinda H. M. Hoover

    Platinum

  • Active Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,090 posts
  • Gender:Female
  • Location:Iowa
  • Accordance Version:10.x

Posted 06 May 2014 - 01:04 PM

Thanks for the correction, Joel. I was working too fast. Using shift with the contextual menu is inconsistent. It worked for me for a bIt, them didn't, now it is working again. Probably user error. I'll report back if I can reproduce. It in the contextual menu.

Running Accordance on:

Mac 10.9 (Mavericks)

iOS 7 (iPad)

Windows Vista Home Premium





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users