Jump to content


Photo

Amplifying from your toolset in the info pane

toolset infopane

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 David Foster

David Foster

    Silver

  • Active Members
  • PipPipPip
  • 168 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada
  • Interests:Arabic/Quranic Studies, Biblical Languages, Middle Eastern Christianity
  • Accordance Version:12.x
  • Platforms:Mac OS X, iOS

Posted 02 February 2018 - 11:32 PM

I just customized my toolset for the first time which was very exciting. I also figured out how to get my commentaries to recycle so that a new box isn't opened each time. 

 

However, when I clicked on the toolset (or words or cross references for that matter), it opened up in a new tab. 

 

Is there anyway to change it so that it stays in the same page/zone? 



#2 Helen Brown

Helen Brown

    Emerald

  • Admin
  • 11,689 posts
  • Twitter:accordancebible
  • Gender:Female
  • Location:heart in Israel
  • Accordance Version:12.x
  • Platforms:Mac OS X, Windows, iOS, Android

Posted 03 February 2018 - 01:22 PM

In Preferences: Workspaces you can set the default maximum number of zones.


Helen Brown
OakTree Software

#3 David Foster

David Foster

    Silver

  • Active Members
  • PipPipPip
  • 168 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada
  • Interests:Arabic/Quranic Studies, Biblical Languages, Middle Eastern Christianity
  • Accordance Version:12.x
  • Platforms:Mac OS X, iOS

Posted 03 February 2018 - 07:39 PM

Thanks Helen, I changed the number of zones but the problem is still there. 

 

When I click on a cross-reference a new zone opens up in the same workspace (which is fine) but if I click on a module in my toolset or a grammar, then it opens it up in a new tab. 

 

I have "reuse tool panes when amplifying from the info pane" checked but it only seems to work for those 2 tools (study bibles and commentaries).  

 

Thanks for your time. 


Edited by David Foster, 03 February 2018 - 07:45 PM.


#4 Paul Meiklejohn

Paul Meiklejohn

    Gold

  • Active Members
  • PipPipPipPip
  • 468 posts
  • Gender:Male
  • Location:York, England
  • Interests:Photography, running and coffee (lots of coffee...)
  • Accordance Version:12.x
  • Platforms:Mac OS X, iOS

Posted 04 February 2018 - 12:25 AM

David, I think the problem is that toolset items are not referenced items, and so can't run in parallel with a bible the same way a commentary can.  Parallel zones need to be referenced by verses so it can can keep in sync with your bible.  Tool sets are generally organised alphabetically (dictionaries) or by subscription date (journals), so therefore need a new zone, not just a new tab. 


Edited by Paul Meiklejohn, 04 February 2018 - 12:25 AM.

  • Steve King likes this

Paul M.

 

Pastor.

All things Apple, iMac, Air, iPad, iPhone.

Long term Accordance user. (10 years).  v.11.

 


#5 David Foster

David Foster

    Silver

  • Active Members
  • PipPipPip
  • 168 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada
  • Interests:Arabic/Quranic Studies, Biblical Languages, Middle Eastern Christianity
  • Accordance Version:12.x
  • Platforms:Mac OS X, iOS

Posted 04 February 2018 - 07:39 AM

Much appreciated Paul. And that would make sense why it's the same for the grammars and key words. 

 

It wasn't a big deal but it's nice having it clarified so I can stop thinking about it! 


  • Paul Meiklejohn likes this

#6 Helen Brown

Helen Brown

    Emerald

  • Admin
  • 11,689 posts
  • Twitter:accordancebible
  • Gender:Female
  • Location:heart in Israel
  • Accordance Version:12.x
  • Platforms:Mac OS X, Windows, iOS, Android

Posted 04 February 2018 - 04:02 PM

New tabs can all be opened in the same zone (except for Analytics), but then they cannot be viewed together. It's true that only Reference tools and other items listed by verse reference can open in a parallel pane.


  • Paul Meiklejohn likes this
Helen Brown
OakTree Software





Also tagged with one or more of these keywords: toolset, infopane

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users