Jump to content


Photo

Internet Connection Timed Out - Process Cancelled


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 sfarson

sfarson

    Silver

  • Active Members
  • PipPipPip
  • 192 posts
  • Gender:Male
  • Location:Colorado, USA
  • Accordance Version:12.x
  • Platforms:Mac OS X, Windows, iOS, Android

Posted 25 September 2019 - 04:24 PM

Hey, I'm getting the above message when I select "Easy Install" or "Updates."

 

The computer is a 2013 iMac.

 

So I tried "Easy Install" and "Updates" on my 2018 MacBook. No problem.

 

I get the feeling my 2013 iMac slowing hard drive is the source for the issue. By the time it crunches through my many resources the internet has timed out.

 

Anything I can do?

 

Thanks, Steve



#2 Helen Brown

Helen Brown

    Emerald

  • Admin
  • 11,850 posts
  • Twitter:accordancebible
  • Gender:Female
  • Location:heart in Israel
  • Accordance Version:12.x
  • Platforms:Mac OS X, Windows, iOS, Android

Posted 25 September 2019 - 05:39 PM

How full is your hard drive?


Helen Brown
OakTree Software

#3 sfarson

sfarson

    Silver

  • Active Members
  • PipPipPip
  • 192 posts
  • Gender:Male
  • Location:Colorado, USA
  • Accordance Version:12.x
  • Platforms:Mac OS X, Windows, iOS, Android

Posted 25 September 2019 - 06:54 PM

Only 256 GB occupying 1TB.

 

Ran the Disk Utility. No issues. Have rebooted. Same hang, both with Easy Install and Updates.



#4 Helen Brown

Helen Brown

    Emerald

  • Admin
  • 11,850 posts
  • Twitter:accordancebible
  • Gender:Female
  • Location:heart in Israel
  • Accordance Version:12.x
  • Platforms:Mac OS X, Windows, iOS, Android

Posted 26 September 2019 - 07:11 PM

Have you tried install g one module at a time? On Easy Install you can open the triangle of a package to select individual contents.


Helen Brown
OakTree Software

#5 sfarson

sfarson

    Silver

  • Active Members
  • PipPipPip
  • 192 posts
  • Gender:Male
  • Location:Colorado, USA
  • Accordance Version:12.x
  • Platforms:Mac OS X, Windows, iOS, Android

Posted 27 September 2019 - 07:37 AM

Just fwiw, yesterday I bought from the App Store a $2.99 Disk Clean utility and an $8.99 Virus Zapper. Let them both do their cleansing and zapping (Megs of files were deleted and a virus was detected /zapped). Rebooted the iMac and launched Accordance. Easy Install and Updates didn't hang!



#6 Helen Brown

Helen Brown

    Emerald

  • Admin
  • 11,850 posts
  • Twitter:accordancebible
  • Gender:Female
  • Location:heart in Israel
  • Accordance Version:12.x
  • Platforms:Mac OS X, Windows, iOS, Android

Posted 27 September 2019 - 10:17 AM

Good to know.


Helen Brown
OakTree Software

#7 calton

calton

    Member

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Accordance Version:12.x
  • Platforms:Mac OS X

Posted Yesterday, 10:05 AM

I'm getting the above message when I select "Easy Install" or "Updates."  Is there a way to screen share to fix this issue.  I have tried reinstall and all suggestions on forums.  Thanks for any help.  Garrell



#8 Fabian

Fabian

    Mithril

  • Super Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,904 posts
  • Gender:Not Telling
  • Accordance Version:12.x
  • Platforms:Mac OS X, iOS

Posted Yesterday, 10:44 AM

I'm getting the above message when I select "Easy Install" or "Updates."  Is there a way to screen share to fix this issue.  I have tried reinstall and all suggestions on forums.  Thanks for any help.  Garrell

Do you have WiFi or do you use the Hot Spot over a phone?

 

Greetings

 

Fabian


  • calton likes this
Greetings

Fabian

ATTENTION: My bug reports are all with the GERMAN INTERFACE and with the EUROPEAN NOTATION! It can be the English interface has no bug, which I describe.

#9 calton

calton

    Member

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Accordance Version:12.x
  • Platforms:Mac OS X

Posted Yesterday, 11:38 AM

Fabian, I have tried both.



#10 Fabian

Fabian

    Mithril

  • Super Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,904 posts
  • Gender:Not Telling
  • Accordance Version:12.x
  • Platforms:Mac OS X, iOS

Posted Yesterday, 11:47 AM

Mmmh I know this mostly if I try it over the Hot Spot. I have reported a bug for this too.

 

Do you have access to another WiFi, maybe with a faster connection?

 

Greetings

 

Fabian


Greetings

Fabian

ATTENTION: My bug reports are all with the GERMAN INTERFACE and with the EUROPEAN NOTATION! It can be the English interface has no bug, which I describe.

#11 calton

calton

    Member

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Accordance Version:12.x
  • Platforms:Mac OS X

Posted Yesterday, 11:53 AM

Fabian, I went to a cell phone store today and connected to their wifi, it was super fast.  The guys there said it was not the wifi but the software.  I started to download this last night.  It started the process and got to the 4th item and then this error started showing up.  I have tried 10 different wifi's.  I have tried to reload the software 5 times, tried restarting my computer several times.  



#12 Fabian

Fabian

    Mithril

  • Super Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,904 posts
  • Gender:Not Telling
  • Accordance Version:12.x
  • Platforms:Mac OS X, iOS

Posted Yesterday, 12:02 PM

Mmh. Maybe I cannot help, but I have one question. If you go to Easy Install. Do you see, you are "logged in" right above?

 

Greetings

 

Fabian


Greetings

Fabian

ATTENTION: My bug reports are all with the GERMAN INTERFACE and with the EUROPEAN NOTATION! It can be the English interface has no bug, which I describe.

#13 calton

calton

    Member

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Accordance Version:12.x
  • Platforms:Mac OS X

Posted Yesterday, 12:03 PM

Yes, logged in.  



#14 Fabian

Fabian

    Mithril

  • Super Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,904 posts
  • Gender:Not Telling
  • Accordance Version:12.x
  • Platforms:Mac OS X, iOS

Posted Yesterday, 12:07 PM

Have you, a Firewall, Internet security or something else which stopped the connection? I can remember there was a few years ago a similar case. Turn off the ... helped or to allow the connections of Accordance.

 

Greetings

 

Fabian


Edited by Fabian, Yesterday, 12:14 PM.

Greetings

Fabian

ATTENTION: My bug reports are all with the GERMAN INTERFACE and with the EUROPEAN NOTATION! It can be the English interface has no bug, which I describe.

#15 calton

calton

    Member

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Accordance Version:12.x
  • Platforms:Mac OS X

Posted Yesterday, 12:14 PM

Same issue, it says loading purchases and then popup stating "internet connection timed out process cancelled.



#16 Helen Brown

Helen Brown

    Emerald

  • Admin
  • 11,850 posts
  • Twitter:accordancebible
  • Gender:Female
  • Location:heart in Israel
  • Accordance Version:12.x
  • Platforms:Mac OS X, Windows, iOS, Android

Posted Yesterday, 12:17 PM

Please contact tech support ([email protected]) to set up a screenshare.


Helen Brown
OakTree Software

#17 calton

calton

    Member

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Accordance Version:12.x
  • Platforms:Mac OS X

Posted Today, 05:19 PM

Finally got it to work.  I had to turn off all proxies.  For some reason the SOCKS Proxy would not allow it to download.  Thanks for all the help.  






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users